Svar inom 1 minut

Vi hjälper dig att snabbt få svar på hur mycket det skulle kosta att ta hjälp med din flyttstädning! 
Alltid till fast, bra pris, alltid bra leverantörer och trygga villkor!

– Priset beräknas utifrån yta och geografi.

– När du fyllt i ditt behov går dina svar igenom ett förinställt filter och matchningen är igång. 

Snabbt, enkelt & 100% kravlöst!

Hur mycket kostar flyttstäd?

Fyll i formuläret, det är 100% kravlöst:

Vanliga frågor & Integritetspolicy:

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar på dessa. Tryck på rubriken du vill få svar på så kommer texten fram. Tryck en gång till så döljs texten. Lycka till med flytten! 

När du fyller i ditt behov går dina svar igenom ett förinställt filter och matchningen är igång. Priset beräknas utifrån yta och geografi. 

Flyttstädoffert tar din integritet på stort allvar och beskriver detta i vår integritetspolicy 

Svar: Har du tänkt boka en flyttstädning så gör detta senast 1 till 2 veckor innan du har planerat att den ska vara utförd så att du hinner flytta bohaget, boka besiktning och åtgärda eventuella brister i bostaden. Bokar du en städfirma via Städoffert kan du vara säker på att det är en seriös aktör som betalar sina avgifter och även ser till så att ditt RUT-avdrag görs åt dig som kund. Det finns många aktörer inom städbranschen, men vi har valt ett fåtal seriösa att samarbeta med för att säkerställa kvalitén hos leverantören. Genom att boka flyttstädning via Städoffert vet du också att det kommer utföras med en checklistan framtagen efter Mäklarsamfundets riktlinjer för flyttstädning. Det är även viktigt att ha i åtanke att även om du redan bytt boende och din gamla bostad står tom
en längre tid, se till att flyttstädningen utförs så nära inpå en besiktning som möjligt och helst en vecka till ett par dagar innan de nya bostadsgästerna flyttar in så det fortfarande är rent och fint vid inflyttning.

När du anlitar en städfirma som innehär F-skatt så kan du utnyttja rutavdrag:

Regeringen har beslutat att rutavdraget för personer mellan 18 och 64 år höjs från 25 000 kronor per år till högst 50 000 kronor per år. De nya reglerna gäller från den 1 juli 2019 och innebär att alla över 18 år har rätt till 50 000 kronor per år i rutavdrag.

För personer som inte fyllt 65 år vid årets början gäller följande:
De kan få rutavdrag med högst 25 000 kronor fram till den 30 juni 2019.
De kan få ytterligare 25 000 kronor i rutavdrag efter den 1 juli 2019, men högst 50 000 kronor för hela 2019.

Som tidigare är rot- och rutavdraget sammanlagt högst 50 000 kr per person och år.

En viktig del att tänka på är att RUT tyvärr inte gäller vid flyttstädning av dödsbo då det är boendekrav på hushållsnära tjänster. Alltså måste en fysisk person finnas skriven på bostaden som skall städas.

Svar: För att underlätta för städarna så är det bra om bostaden står tom på möbler, saker & kartonger. Det är även bra om du redan innan har hunnit frosta av kyl och frys då detta oftast är en tillläggstjänst som du kan få betala extra för då det kan vara tidskrävande för städpersonalen. Se även till att kontrollera om det är du eller städbolaget som utför fönstertvätten så inte detta glöms bort och blir en anmärkning i besiktningsprotokollet.

Svar: Det här kan variera väldigt mycket i branschen, men anlitar du ett städbolag på någon av de offerter du mottar från Städoffert så kan du lugnt luta dig tillbaka och veta att det anlitade bolaget står för allt material som kan tänkas användas vid flyttstädningen. 

Svar: Om du kan, så är det alltid bra om du eller en granne kan vara på plats för att låsa upp bostaden till personalen. Finns inte denna möjligheten, rådfråga gärna flyttstädarna om de kan tänkas hämta nyckeln och sedan förslagsvis lämna den hos dig eller en granne så ingenting kommer bort.

Svar: Om du har en vanlig balkong eller altan så sopas dessa av så länge vädret tillåter, är det inglasade partier så behövs det antagligen även fönstertvätt så glöm inte att nämna detta för städbolaget så denna viktiga del inte glöms bort eller förbises.

Svar: Vanligtvis så ingår inte rengöring av öppen spis och braskamin, detta då man behöver speciella maskiner för att utföra detta. Det ingår normalt sett inte heller våttorkning av väggar och tak, då detta kan förstöra och skapa fuktskador. Vissa biutrymmen såsom garage, källarutrymmen och vindsförråd ingår normalt sett heller inte. Bästa är att stämma av när du bokar, vilka typer av utrymmen som inte ingår i offerten.

Svar: När du väljer att skicka en förfrågan via Städoffert så får du alltid ett fastpris, detta för att du som kund ska ha den ekonomiska tryggheten. Om du kollat med andra städbolag som erbjuder dig timpris så kan det innebära vissa varningsklockor då majoriteten av de seriösa aktörer alltid beräknar flyttstädning på fastpris baserat på kvadratmeter, bostadstyp och reseavstånd.

En del av JKK Marknadsprocess AB